Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Офісі Генерального прокурора пояснили збільшення окладів прокурорів

Реклама

https://ips.ligazakon.net/document/view/T190113?docId=T190113&productAlias=ips_web

ЮРЛІГА писала, що Кабмін постановою № 1155 затвердив схеми посадових окладів прокурорів Офісу Генерального прокурора, обласних, окружних і прирівняних до них прокуратур. Відповідно до урядової постанови посадовий оклад прокурора Офісу Генерального прокурора складає 28 815 грн., що є чотирикратним підвищенням порівняно з окладом, який мали прокурори ліквідованої Генеральної прокуратури (7 140 грн).

Як зауважили в Офісі Генерального прокурора, раніше левову частку зарплати прокурора складали премія та надбавка за виконання особливо важливих завдань, які разом перевищували оклад більш ніж у три з половиною рази. Підвищення окладів прокурорів, які пройшли атестацію, і, відповідно, зменшення залежності працівників від преміювання відбулося в межах реформи прокуратури для створення гарантій незалежності прокурорів.

Аналогічне суттєве підвищення окладів прокурорів передбачено і на рівні обласних, окружних і прирівняних до них прокуратур для прокурорів регіональних і місцевих прокуратур, які успішно пройдуть атестацію, зазначено в повідомленні Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, що Офіс Генпрокурора запрацював 2 січня 2020 року. Вже відомо, яким він буде. Найголовніше про реформу органів прокуратури можна знайти в окремому сюжеті, який для вас зібрала ЮРЛІГА.

З нормативно-правовими актами, що стосуються реформи органів прокуратури, можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини