Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обов'язкові платежі адвокатів-2020

Реклама

З 1 січня застосовуються нові розміри мінімальної заробітної плати (4723 грн) та прожиткового мінімуму (2102 грн), а отже зросли всі платежі, які залежать від цих величин.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/192248_stati-advokatom-u-2020-rots-sklki-splatiti

1. Вартість екзамену і стажування

Для того, щоб увійти в спільноту та стати повноправним членом Національної асоціації адвокатів України, перш за все, слід здати кваліфікаційний іспит та пройти стажування. За складання кваліфікаційного іспиту слід сплатити 6306 грн. Розмір внеску на проходження стажування становить до 14169 грн.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/192071_rau-vstanovila-rozmr-shchorchnogo-vnesku-advokatv-na-2020-rk

2. Розмір щорічного адвокатського внеску

Розмір щорічного внеску адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування становить 2102 грн. Внесок слід сплатити до 31 січня поточного року двома платежами: 70 % - на поточний рахунок відповідної ради адвокатів регіону (1471,4 грн); 30 % - на поточний рахунок Національної асоціації адвокатів України (630,6 грн). Разом з тим, адвокатів, які брали участь в АТО, звільнили від сплати щорічних внесків. Кримські адвокати також звільнені від внесків до припинення окупації.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/192153_stavki-sv-dlya-advokatv-fop

3. Ставки ЄСВ та єдиний податок для адвокатів-ФОП

Мінімальна сума ЄСВ у розрахунку за місяць із 2020 року становить 1039,06 грн. Максимальна база нарахування ЄСВ дорівнює 15 розмірам мінімальної зарплати. Максимальний страховий внесок у 2020 році становить 15585,90 грн. Цю суму ФОП сплачує, коли сума отриманого доходу (чистого доходу) у розрахунку за місяць складе 70845 грн і більше.

Ставка єдиного податку для ФОП першої і другої гpупп розраховується виходячи з розміру мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму нa 1 січня і складає в 2020 році:

для I групи - до 210,20 грн,

для II групи - до 2 944,60 грн,

для III групи ставка єдиного податку встановлена у відсотках від доходу:

- 3% - платники ПДВ.

- 5% - неплатники ПДВ.

Зверніть увагу, що  адвокати не платять ЄСВ, який вже сплатив їх роботодавець. Крім того, з адвокатів, які взяті на облік як фізичні особи - підприємці і перебувають на спрощеній системі оподаткування,  не можна стягнути подвійний ЄСВ.

Попереджатиме підприємців про їхні борги з ЄСВ та єдиного податку бот-бухгалтер ReporTах. Щоразу після сплати податків бот показуватиме дані про розрахунки з бюджетом. Таку інформацію бот надаватиме автоматично без додаткового запиту.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/192260_z-1-schnya-zrosli-shtrafi-za-porushennya-trudovogo-zakonodavstva

4. Штрафи для адвокатів, які неналежно використовують найману працю

141 690 грн - за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи full time, та виплату зарплати без сплати ЄСВ та податків.

14 169 грн - за порушення термінів виплати зарплати працівникам більш, ніж на місяць, виплата не в повному обсязі.

47 230 грн - за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці.

47 230 грн - за недотримання гарантій та пільг працівникам, котрі залучаються до виконання обов'язків, передбачених законами «Про військовий обов'язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

14 169 грн - за недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні.

472 300 грн - за вчинення перешкод при проведенні перевірки з питань виявлення порушень у частині законодавства про працю.

4 723 грн - за порушення інших вимог трудового законодавства.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/192165_advokatam--fopam-zaboroneno-vikoristovuvati-potochn-rakhunki-dlya-vlasnikh-potreb

5. Для приваних розрахунків не можна використовувати кошти з рахунків для діяльності

Нацбанк заборонив здійснювати розрахунково-касові операції, пов'язані із власними потребами, за поточними рахунками в національній валюті фізичних осіб-підприємців/фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність. Ці особи після сплати податків, зборів та інших платежів мають право перерахувати кошти з таких рахунків на власні поточні рахунки, відкриті для власних потреб.

Забути про штрафи, сплачуючи і подаючи все вчасно, а також порахувати податки допоможе  бот-бухгалтер ReporTах. Крім того, бот самостійно заповнить і відправить звіти до податкової. А про прийняття звіту повідомить на електронну пошту. Дізнайтеся більше тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини