Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РАУ встановила розмір щорічного внеску адвокатів на 2020 рік

Реклама

Розмір щорічного внеску адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування у 2020 році становить 2102 грн. (це прожитковий мінімум для працездатних осіб у місячному розмірі з 1 січня 2020 року, встановлений у Законі про Держбюджет на 2020 рік).

Відповідне рішення Ради адвокатів України № 166 було прийнято 13 грудня 2019 року.

Положенням про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування встановлено, що адвокати сплачують щорічні внески до 31 січня поточного року двома платежами таким чином:

- 70 % від встановленого розміру щорічного внеску перераховується на поточний рахунок відповідної ради адвокатів регіону (у 2020 році 1471 грн 40 коп.);


- 30 % від встановленого розміру щорічного внеску перераховується на поточний рахунок Національної асоціації адвокатів України (у 2020 році 630 грн. 60 коп.).

Рада адвокатів звернула увагу на те, що оплату необхідно здійснювати саме двома платежами на різні рахунки.

В абз. 2 ч. 2 ст. 58 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» визначено, що розмір щорічних внесків адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування визначається з урахуванням потреби покриття витрат на забезпечення діяльності рад адвокатів регіонів, Ради адвокатів України, Вищої ревізійної комісії адвокатури та ведення Єдиного реєстру адвокатів України та не може перевищувати прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого станом на 1 січня відповідного календарного року, і є однаковим для всіх адвокатів.

Для зручності адвокатів на офіційному порталі Національної асоціації адвокатів передбачена можливість самостійно генерувати квитанцію на оплату щорічного внеску.

Для цього необхідно:

1. Знайти свій запис адвоката в базі даних Єдиного реєстру адвокатів, скориставшись пошуковою формою або зайти в особистий кабінет адвоката на сайті НААУ

2. Обрати необхідний профайл адвоката із запропонованого списку

3. Генерувати квитанцію

Оплатити внески онлайн можна як на НААУ, так і на раду адвокатів регіону.

Адвокати можуть створити свій сайт-візитівку в Національному юридичному каталозі України Liga:BOOK. Про переваги реєстрації в каталозі  читайте тут. Зареєструватись можна за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини