Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У новому році з'являться електронні учнівські та студентські квитки

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/188499_kabmn-zatverdiv-plan-zaprovadzhennya-elektronnikh-poslug

У 2020 - 2021 навчальному році Уряд запровадить у тестовому режимі е-квитки для учнів і студентів.

Відповідна постанова № 1051 від 18 грудня 2019 року набрала чинності 20 грудня.

Е-квиток студента (учня) - відтворений на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (Дія), у спеціальному цифровому форматі виданий особі студентський (учнівський) квиток закладу вищої та/або професійної (професійно-технічної) освіти) разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом), який забезпечує автоматичну перевірку в Реєстрі студентських (учнівських) квитків Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Для замовлення е-квитка студента (учня) потрібно завантажити на електронний носій мобільний додаток Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (Дія), який працює з 16 грудня в бета-версії, та пройти електронну ідентифікацію.

За словами Прем'єр-міністра Олексія Гончарука, такі е-документи будуть підтвердженням статусу студента або учня, а також зберігатимуть відповідні права на пільги. Паперові документи продовжують діяти.

Процедура замовлення, формування, пред'явлення та перевірки електронних студентських (учнівських) квитків закладу вищої та/або професійної (професійно-технічної) освіти є безоплатною та проводиться виключно за бажанням особи.

Особі автоматично через мобільний додаток Єдиного державного веб-порталу електронних послуг надсилається повідомлення про формування е-квитка студента (учня) разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом) або про неможливість такого формування у зв'язку з відсутністю необхідних відомостей про студентський (учнівський) квиток в Реєстрі, а у випадках, визначених Законом "Про захист персональних даних", - також про передачу персональних даних з Реєстру до Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (Дія).

Е-квиток студента (учня) пред'являється особою на електронному носії через мобільний додаток Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (Дія) без додаткового пред'явлення студентського (учнівського) квитка, виготовленого на бланку, а також документа, що посвідчує особу.

Перевірити достовірність е-квитка студента (учня) можна за допомогою технічних засобів у порядку, визначеному МОН:

з використанням унікального електронного ідентифікатора (QR-коду);

через веб-сайт Єдиної державної електронної бази з питань освіти за електронною адресою;

шляхом автоматизованого доступу до Реєстру з використанням програмних засобів інформаційних (інформаційно-телекомунікаційних) систем за допомогою прикладного програмного інтерфейсу Реєстру.

Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти і науки мають технічно забезпечити можливість формування електронних квитків.

Е-студентський та е-учнівський квиток надає всі права на пільги, які мають учні та студенти.

Знайти всі урядові рішення можна в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ. До речі, до 28 грудня діють новорічні знижки до -40 % на рішення для ефективного ведення бізнесу в новому році. Скористайтеся акційною пропозицією, перейшовши за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини