Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запрацює пілотний проект безпаперових квитанцій

Реклама

В Україні впроваджуватиметься новий сервіс безпаперових квитанцій Check, покликаний заощадити українцям час. Це рішення було підтримано на засіданні Кабміну 24 грудня.

Замість паперової квитанції про оплату адмінпослуги громадяни зможуть скористатися сервісом check.gov.ua.

«Уже за декілька днів ЦНАПи вже не зможуть вимагати паперову квитанцію в разі використання Check. Проте паперовими квитанціями можете користуватися й надалі», - зазначив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Система працюватиме просто. Споживач надає код квитанції замість паперової квитанції про оплату адмінпослуги. Ревізор платежу перевіряє його за цим кодом на сайті.

Необхідне програмне забезпечення уже розіслано до ЦНАПів і банків.

Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет наголосив на кількох важливих моментах:

- Поки що до сервісу підключено два банки: ПриватБанк і monobank. Інші банки підключаться найближчим часом.

- Протягом місяця разом з іншими міністерствами заплановано змінити посадові інструкції в усіх точках надання державних послуг.

- У майбутньому цей сервіс дозволить легше запускати й електронні сервиси. Заплановано працювати разом з Мінцифрою.

- Щоб закріпити запуск, Уряд запустить гарячу лінію, куди українці зможуть скаржитись, якщо держслужбовці будуть відмовлятися приймати квитанції в електронній формі.

Пан Дубілет запросив приватний бізнес також почати користуватися цим сервісом і не вимагати у своїх клієнтів паперові квитанції.

Як раніше писала ЮРЛІГА, Кабмін зможе визначати перелік адмінпослуг та підстави для їх одержання: за основу прийнято проект.

Під час провадження господарської діяльності важливо розуміти, з ким маєш справу. У цьому вам стане в нагоді ефективний і зручний сервіс від ЛІГА:ЗАКОН CONTR AGENT. У ньому можна поставити на контроль свого бізнес-партнера та переглядати повну карту контрагента. Замовити тестовий доступ можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини