Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін розпочав верифікацію користувачів електронних реєстрів

Реклама

Кабмін погодився з пропозицією МВС і Мінцифри щодо реалізації експериментального проекту верифікації даних про фізосіб, що обробляються в деяких національних електронних інформаційних ресурсах.

Відповідну постанову № 1078 було прийнято на урядовому засіданні 4 грудня 2019 року.

Верифікуватимуть дані про фізосіб, що обробляються в:

Державному реєстрі актів цивільного стану громадян;

Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;

Реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування;

Єдиній державній електронній базі з питань освіти;

Реєстрі пацієнтів електронної системи охорони здоров'я.

Зазначений пілотний проект запроваджено для створення цифрового ID громадян України.

Для цього протягом наступних шести місяців будуть перевірені стан технічної безпеки та захисту наявних реєстрів, а також повнота та достовірність даних користувачів у вже наявних реєстрах, зокрема шляхом співставлення даних різних реєстрів між собою.

Цифрове ID громадянина також дасть змогу виявити та усунути дублювання даних про одну особу чи клонування унікального запису користувача.

«Ці верифіковані дані будуть використані для забезпечення подальшого Всеукраїнського перепису населення. Плюс це спростить у подальшому всі процедури призначення та виплати соціальних виплат», - сказав Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Постановою № 1078 затверджено перелік полів національних електронних інформаційних ресурсів, що надаються для проведення верифікації:

- обов'язкова категорія: прізвище, ім'я, по батькові, місце та дата народження;

- опціональна категорія: стать; країна видачі документа особи; серія та номер документа, дата його видачі; дата закінчення дії документа особи; ким видано документ; індивідуальний податковий номер; номер соціального страхування; ім'я та прізвище матері особи, а також дата її народження; ім'я та прізвище батька особи, а також дата його народження.

З повним текстом урядової постанови можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ. Тільки до 28 грудня діють новорічні знижки до -40 % на рішення для ефективного ведення бізнесу в новому році. Скористайтеся акційною пропозицією, перейшовши за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини