Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госпітальний округ з'явиться в кожній області

Реклама

Кабмін вирішив, як створюватимуться госпітальні округи.

Відповідну постанову № 1074 було прийнято на урядовому засіданні 27 листопада 2019 року.

Затверджений Порядок встановлює механізм створення, управління та функціонування госпітальних округів.

Госпітальний округ - це функціональне об'єднання закладів охорони здоров'я, розміщених на відповідній території, що забезпечує надання вторинної (спеціалізованої) та госпітального етапу екстреної медичної допомоги населенню такої території.

Госпітальний округ вважається створеним і функціонує в межах АР Крим, області.

Учасниками госпітального округу є органи, уповноважені управляти комунальними та державними закладами охорони здоров'я, а також керівники приватних закладів охорони здоров'я (за їх згодою), які забезпечують надання вторинної (спеціалізованої) та госпітального етапу екстреної медичної допомоги в межах АР Крим, області.

Рада міністрів АР Крим, облдержадміністрації для координації дій, розроблення пропозицій і рекомендацій щодо реалізації на рівні госпітального округу державної політики у сфері охорони здоров'я, а також щодо організації надання медичної допомоги в госпітальному окрузі утворюють госпітальну раду як консультативно-дорадчий орган при Раді міністрів АР Крим та облдержадміністраціях.

Рада міністрів АР Крим, облдержадміністрації з урахуванням пропозицій госпітальної ради розробляють план розвитку госпітального округу на період від 3 до 5 років.

Функції закладів охорони здоров'я у складі госпітального округу визначаються на основі видів медичної допомоги, що надається в кожному закладі, а також функціональних потужностей таких закладів.

Виконання функцій багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування першого або другого рівня покладається на заклади охорони здоров'я у складі госпітального округу, функціональні потужності яких відповідають вимогам до таких лікарень.

Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування першого рівня повинна забезпечувати надання медичної допомоги не менш як 120 тис. осіб, а другого рівня - не менш як 200 тис. осіб.

Багатопрофільні лікарні інтенсивного лікування першого та другого рівня визначаються таким чином, щоб жителі, які проживають у зоні їх обслуговування (у тому числі суміжних госпітальних округах), у межах не більше 60 хвилин проїзду автомобільним транспортом, мали доступ до вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги.

Для гарантованого забезпечення надання вторинної (спеціалізованої) та госпітального етапу екстреної медичної допомоги відповідно до потреб населення госпітального округу та суміжних госпітальних округів, поступового формування спроможної мережі надавачів медичних послуг визначаються опорні заклади охорони здоров'я на період до 3 років.

Постановою також затверджено Типове положення про госпітальну раду.

Нагадаємо, Рада підтримала створення госпітальних округів. Відповідний Закон було прийнято на ранковому засіданні Парламенту 20 грудня.

З відповідною урядовою постановою можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ. Тільки до 28 грудня діють новорічні знижки до -40 % на рішення для ефективного ведення бізнесу в новому році. Скористайтеся акційною пропозицією, перейшовши за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини