Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент утворив раду розвитку громад та територій

Реклама

Зеленський утворив Раду розвитку громад та територій.

Відповідний Указ № 909/2019 від 18 грудня 2019 року набрав чинності 19 грудня.

Рада розвитку громад та територій є консультативно-дорадчим органом при Президентові.

Серед основних завдань Ради:

- вивчення та моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються в державі на регіональному рівні, вироблення за результатами узгодженої позиції щодо пріоритетів державної регіональної політики та механізмів забезпечення сталого розвитку територіальних громад і регіонів;

- сприяння налагодженню взаємодії державних органів, зокрема місцевих органів виконавчої влади, з органами місцевого самоврядування щодо удосконалення державного будівництва, напрацювання новітніх підходів у сфері регіонального розвитку;

- сприяння реалізації реформи місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою, інших реформ із децентралізації влади;

- обговорення проектів нормативно-правових актів у сфері регіональної політики, проектів державних цільових програм економічного, науково-технічного, соціального, національно-культурного розвитку та охорони довкілля з метою врахування у таких проектах інтересів територіальних громад.

Рада взаємодіє з іншими консультативними, дорадчими та іншими допоміжними органами і службами, створеними Президентом, а також з державними органами, органами місцевого самоврядування та їх всеукраїнськими асоціаціями.

Головою Ради є Президент.

До складу Ради за посадою входять Голова Верховної Ради, Прем'єр-міністр, Керівник Офісу Президента, Секретар РНБО, заступники Керівника Офісу Президента, до відання яких віднесені питання економічної політики, внутрішньої та гуманітарної політики, Представники Президента у ВР та в Кабміні, Керівник Державного управління справами, директор Національного інституту стратегічних досліджень, Міністр розвитку громад та територій, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністр інфраструктури, Міністр фінансів, голови обласних, Київської міської державних адміністрацій, Постійний Представник Президента в АР Крим, голови обласних рад, міські голови міст - обласних центрів, керівники всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування.

Для забезпечення організації діяльності Ради діє її виконавчий комітет у складі виконавчого секретаря Ради, заступників Керівника Офісу Президента України, до відання яких віднесені питання економічної політики, внутрішньої та гуманітарної політики, директора Національного інституту стратегічних досліджень, які є членами Ради.

Рада інформуватиме громадськість про свою діяльність та прийняті нею рішення. Інформація про діяльність Ради та підготовлені нею матеріали розміщуватимуться на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента.

Усі нормативно-правові акти, видані Президентом і всіма вищими органами влади, можна знайти в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ. До речі, до 28 грудня діють новорічні знижки до -40 % на рішення для ефективного ведення бізнесу в новому році. Скористайтеся акційною пропозицією, перейшовши за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини