Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Призначено мовного омбудсмена, перші штрафи передбачено наприкінці травня 2020 року

Реклама

https://ips.ligazakon.net/document/view/T192704?docId=T192704&productAlias=ips_web

27 листопада 2019 року Уряд розпорядженням № 1136-р призначив Тетяну Василівну Монахову Уповноваженим із захисту державної мови строком на п'ять років. Детальніше про пані Монахову ЮРЛІГА писала раніше.

Порядок призначення та звільнення Уповноваженого із захисту державної мови передбачено у статті 50 Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Нагадаємо, що Закон має особливий порядок набрання чинності.

Завдання Уповноваженого із захисту державної мови:

- захист української мови як державної;

- захист права громадян України на отримання державною мовою інформації та послуг у сферах суспільного життя, визначених Законом, на всій території України і усунення перешкод та обмежень у користуванні державною мовою.

Для реалізації цих завдань мовний омбудсмен забезпечуватиме моніторинг виконання законодавства про державну мову; розглядатиме скарги фізичних і юридичних осіб на дії та бездіяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій всіх форм власності щодо дотримання вимог законодавства про державну мову; складатиме протоколи та застосовуватиме стягнення у встановлених законом випадках тощо.

Також мовний омбудсмен спрямовуватиме до Комісії з питань вищого корпусу державної служби, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, Ради міністрів АР Крим, обласних, Київської та Севастопольської міськдержадміністрацій подання про проведення службових розслідувань, а також притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб, винних у порушенні законодавства про державну мову.

З 27 травня 2020 року запрацюють положення Закону щодо розгляду скарг Уповноваженим, здійснення держконтролю за застосуванням державної мови та щодо порядку накладення штрафів на суб'єктів господарювання за порушення закону щодо застосування державної мови у сфері обслуговування споживачів.

Скарги

Кожна особа матиме право звернутися до Уповноваженого зі скаргою про порушення вимог Закону та щодо усунення перешкод та обмежень у користуванні державною мовою. Йдеться, до прикладу, про оскарження рішень, дій або бездіяльності органів державної влади, органів влади АР Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій державної та комунальної форм власності, їхніх посадових і службових осіб та працівників.

Заявник подаватиме скарги Уповноваженому протягом 6 місяців з дня виявлення порушення.

Уповноважений не розглядатиме ті звернення, які розглядатимуться судами, зупинятиме вже розпочатий розгляд, якщо заінтересована особа подала позов, заяву або скаргу до суду.

Державний контроль

Органи державної влади та місцевого самоврядування, підприємства державної та комунальної форм власності, а також громадські об'єднання, політичні партії, інші юридичні особи на вимогу Уповноваженого протягом 30 днів від дня надходження відповідного запиту мають надати копії документів, а також іншу інформацію, що стосується предмета контролю, крім інформації, яка визначена законом як інформація з обмеженим доступом.

Предметом контролю буде дотримання визначених Законом вимог застосування державної мови.

Штрафи

За результатами здійснення держконтролю Уповноважений складатиме акт.

Якщо суб'єкт господарювання порушив вимоги щодо мови обслуговування споживачів (стаття 30 Закону), мовний омбудсмен оголосить йому попередження та вимогу усунути порушення протягом 30 днів від дати складення акта. У разі повторного протягом року порушення зазначених вимог Уповноважений складе протокол про правопорушення.

У статті 30, зокрема, йдеться про те, що підприємства, установи та організації всіх форм власності, ФОП, інші суб'єкти господарювання, що обслуговують споживачів, обслуговують і надають інформацію про товари (послуги), у тому числі через інтернет-магазини та інтернет-каталоги, державною мовою. Інформація державною мовою може дублюватися іншими мовами. На прохання клієнта його персональне обслуговування може здійснюватися також іншою мовою, прийнятною для сторін.

Уповноважений винесе постанову про накладення штрафів, якщо за наслідками розгляду справи встановлено порушення норм Закону.

За повторне протягом року порушення вимог щодо державної мови у сфері обслуговування споживачів Уповноважений накладатиме на суб'єктів господарювання штраф у розмірі від 300 до 400 НМДГ (від 5100 до 6800 грн.). Суб'єкт господарювання має перерахувати суму штрафу до держбюджету у п'ятнадцятиденний строк після отримання постанови, про що протягом 3 днів письмово має повідомити мовного омбудсмена із зазначенням номера і дати платіжного доручення. Постанову про накладення штрафу можна оскаржити до суду.

Як раніше писала ЮРЛІГА, застосування української мови перевірить спеціальний уповноважений.

Стежити за змінами в законодавстві зручно в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. До речі, до 28 грудня придбати системи можна за дуже привабливою ціною - з новорічними знижками до -40 %. Скористайтеся акційною пропозицією, перейшовши за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини