Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк удвічі збільшив ліміт для інвестицій українців за кордон

Реклама

Нацбанк удвічі збільшив ліміт для закордонних інвестицій фізосіб і розміщення ними коштів на іноземних рахунках до 100 тис. євро/рік.

Підвищення е-ліміту для фізосіб передбачено постановою Правління НБУ від 12 грудня 2019 року № 149 "Про внесення зміни до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті". Зміни наберуть чинності 18 грудня 2019 року.

Скористатися підвищеним е-лімітом українці зможуть вже у поточному році. Ті громадяни, які вже перерахували 50 тис. євро у межах попереднього ліміту, зможуть перерахувати аналогічну суму в межах нового ліміту вже до кінця цього року.

Остаточне скасування е-ліміту для фізичних осіб стане можливим не раніше ухвалення та імплементації пакета законопроектів щодо протидії BEPS (Плану протидії розмивання бази оподатковування та виведенню прибутку з-під оподаткування).

Нацбанк нагадав, що з дотриманням е-ліміту фізособам дозволяється переказувати іноземну валюту (або гривні) за кордон або на поточні рахунки нерезидентів - юридичних осіб, відкриті в Україні, для виконання власних зобов'язань перед нерезидентом за договором страхування життя; для здійснення інвестиції за кордон; розміщення коштів на власному рахунку за межами України; надання нерезиденту позики в іноземній валюті.

Спеціалісти з фінансового права можуть створити свій сайт-візитівку в Національному юридичному каталозі України Liga:BOOK. Про переваги реєстрації в каталозі  читайте тут. Зареєструватись можна за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини