Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін створив Офіс фінансового контролю

Реклама

Уряд реорганізував Державну аудиторську службу та створило на її базі Офіс фінансового контролю - центральний орган виконавчої влади (інспекцію), який реалізовуватиме держполітику у сфері державного фінансового контролю.

Діяльність Офісу фінансового контролю спрямовуватиметься через Міністра фінансів.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190803_zelenskiy-pdpisav-ukaz-pro-nevdkladn-reformi

Реформування Держаудитслужби та створення нового органу державного фінансового контролю, який здійснюватиме аналіз інформації щодо використання державних ресурсів і контрольні заходи за високоризиковими операціями, передбачено Указом Президента № 837/2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави».

Утворення Офісу фінансового контролю є першим кроком з реалізації зазначеного Указу.

Оптимізується чисельність працівників органу державного фінансового контролю - рішенням Уряду передбачено її скорочення на 30 %.

Кабмін доручив Мінфіну вжити необхідних заходів щодо забезпечення підготовки проекту Положення про Офіс фінансового контролю і внесення необхідних змін до актів законодавства. При підготовці відповідних документів буде оптимізовано функції, повноваження та структуру органу, що сприятиме підвищенню ефективності контролю за використанням державних ресурсів.

Відомості про реквізити усіх найвищих, центральних та регіональних органів влади (адреса, телефони і прізвища керівників), а також дані про історію створення органів влади можна дізнатися у модулі "Органи влади", який входить до складу Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Для того, щоб ознайомитися з можливостями та наповненням ІПС ЛІГА:ЗАКОН детальніше, скористайтеся тестом

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини