Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк дозволив адвокатам використовувати корпоративну платіжну картку

Реклама

Змінено порядок емісії електронних платіжних карток та операцій з їхнім використанням.

Зміни в Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням внесено постановою НБУ № 142.

Оновлений порядок ураховує сучасні тенденції на фінансовому ринку та міжнародну практику здійснення розрахунків із використанням електронних платіжних засобів.

Зокрема, визначено різницю між платіжним додатком та платіжним застосунком. Перший є програмним засобом, розміщеним в апаратно-програмному середовищі електронного платіжного засобу (магнітна смуга, чип контактний/безконтактний), за допомогою якого здійснюються платіжні та інші операції, передбачені договором. Другий - це програмне забезпечення, встановлене в технічному/мобільному пристрої, яке дає змогу держателю ініціювати платіжні або інші операції із використанням електронного платіжного засобу.

Також визначено, що емітент має право надавати фізичним особам, незалежну професійну діяльність для здійснення платіжних та інших операцій корпоративні (бізнесові) електронні платіжні засоби.

Суб'єкти господарювання не мають права використовувати корпоративні електронні платіжні засоби для виплати заробітної плати, виплат соціального характеру.

Крім того:

- передбачено право емітувати до рахунка, відкритого на ім'я фізичної особи, визнаної судом недієздатною, електронний платіжний засіб на ім'я законного представника (опікуна) цієї фізичної особи;

- банк отримав право передавати користувачу платіжну картку через свого агента, якому надано право здійснювати ідентифікацію/верифікацію клієнтів;

- визначено обов'язок банку передбачати порядок видачі/передачі електронного платіжного засобу користувачу в договорі з клієнтом.

Також уточнено вимоги щодо:

- права довіреною особою клієнта отримувати платіжну картку, але без права користуватись нею;

- обов'язку постачальника платіжних послуг інформувати користувачів про вартість своїх послуг до початку ініціювання переказу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини