Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запущено процес цифровізації держслужби

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/news/191522_kabmin-uprostil-konkursnuyu-protseduru-na-dolzhnosti-gossluzhby

Національне агентство державної служби запустило в дослідну експлуатацію інформаційну систему управління людськими ресурсами PoClick.

«Система PoClick замінить купу обтяжливих кадрових процедур - вони будуть автоматизовані. Держслужба має бути ефективною, а працевлаштування - простим і зручним», - наголосив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

У систему вже завантажено реальні дані кадрового обліку НАДС і здійснюються типові процедури. До кінця року дослідна експлуатація системи PoClick розпочнеться також у Мінфіні та Мінцифри.

У 2020 році на використання системи мають перейти всі міністерства, а згодом й усі державні органи в Україні.

До системи PoClick вносяться всі відомості про всіх, хто має сьогодні статус держслужбовця, від їхніх завдань та обов'язків до розміру заробітної плати. Запуск такої системи дозволить оцифрувати діяльність близько 200 тис. осіб, які працюють в органах влади.

Андрій Сухов, який керує проектом PoClick, зазначив, що впровадження системи потребує величезної навчальної і роз'яснювальної роботи. “Ми маємо навчити державних службовців користуватись системою, пояснити її можливості і переваги. Під час дослідної експлуатації ми відтестуємо в реальному режимі роботу системи в НАДС. Цей досвід стане основою для розповсюдження PoClick на решту ЦОВВ”.

На першому етапі в системі PoClick буде створена структура ЦОВВ, заведені особові картки, налагоджено документообіг.

На другому етапі буде додано функціонал KPI для кожного співробітника, а також облік навчання держслужбовців.

Згодом доступ до даних системи буде публічним, але без розкриття персональних даних. Наприклад, кожен охочий зможе побачити середню заробітну плату по підрозділу міністерства чи відомства, а от дані про кожного окремого чиновника будуть доступні лише його керівнику та службі персоналу. З цією метою буде створено публічний портал, схожий на модулі аналітики, які використовують в системі ProZorro та ProZorro.Продажі.

Знайти всі нормативно-правові акти щодо державної служби можна в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини