Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємствам осіб з інвалідністю продовжено нульову ставку ПДВ до 1 січня 2025 року

Реклама

Народні депутати продовжили дію податкової пільги для підприємств та організацій, які засновані громадськими об'єднаннями осіб з інвалідністю.

Відповідний Закон на базі проекту № 2439 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов діяльності для підприємств та організацій, які засновані громадськими об'єднаннями осіб з інвалідністю» було прийнято на ранковому засіданні Парламенту 5 грудня.

Закон було прийнято в редакції Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Законом продовжено на 5 років (до 1 січня 2025 року) термін дії пільгової ставки з ПДВ за операціями з постачання товарів і послуг, що виготовляються та постачаються організаціями чи підприємствами осіб з інвалідністю.

Відповідне законодавство узгоджено з положеннями Конвенції про права осіб з інвалідністю у частині вживання терміна «особа з інвалідністю» замість «інвалід», а також приведено у відповідність до положень Закону «Про громадські об'єднання» у частині вживання термінологічної конструкції «громадське об'єднання» замість «громадська організація».

З текстом прийнятого Закону після підписання Президентом та офіційного опублікування можна буде ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини