Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін зможе визначати перелік адмінпослуг та підстави для їх одержання: за основу прийнято проект

Реклама

Народні депутати підтримали ініціативу поліпшити умови для ведення бізнесу в Україні.

Відповідний доопрацьований законопроект № 1067-д щодо прискорення дерегуляції у сфері господарської діяльності було прийнято в першому читанні за основу на ранковому засіданні Парламенту 4 грудня.

Законопроектом запропоновано внести зміни та доповнення до ГК України, законів «Про ліцензування видів господарської діяльності», «Про адміністративні послуги», «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності».

Основні положення проекту:

- встановлюється, що дозвільний орган, уповноважений видавати документ дозвільного характеру, а також перелік і вимоги до документів, які суб'єкту господарювання необхідно подати для одержання документа дозвільного характеру, визначаються на рівні актів Кабміну;

- прописується, що найменування адміністративної послуги та підстави для її одержання, суб'єкт надання такої послуги та його повноваження щодо її надання, а також перелік і вимоги до документів, необхідних для отримання адміністративної послуги, визначаються на рівні актів Кабміну;

- визначається поняття «орган ліцензування» - це орган виконавчої влади або державний колегіальний орган, що визначається Кабміном.

У разі прийняття в цілому Закон набирає чинності через 3 місяці з дня його опублікування.

Під час провадження господарської діяльності важливо розуміти, з ким маєш справу. У цьому вам стане в нагоді ефективний і зручний сервіс від ЛІГА:ЗАКОН CONTR AGENT. У ньому можна поставити на контроль свого бізнес-партнера та переглядати повну карту контрагента.

З повним текстом законопроекту можна ознайомитися в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини