Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набрав чинності Закон про публічні закупівлі для анбандлінгу

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190574_priynyato-zakon-pro-anbandlng

Закон № 300-IX про внесення змін до Закону про публічні закупівлі у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу набрав чинності 1 грудня. Його було опубліковано в газеті "Голос України".

Законом установлено, що з метою виконання встановлених Законом "Про ринок природного газу" вимог з відокремлення та незалежності оператора ГТС у зобов'язаннях, що виникли на підставі договорів, укладених за результатом процедур закупівель товарів, робіт і послуг, проведених замовником, який припинив здійснення діяльності з транспортування природного газу у зв'язку з виконанням вимог про відокремлення та незалежність оператора ГТС, може одноразово здійснюватися заміна сторони.

Умовою є те, щоб новий замовник був сертифікований уповноваженим органом відповідно до вимог закону про відокремлення і незалежність та продовжує здійснювати відповідний вид господарської діяльності замість такого замовника. Заміна сторони у таких зобов'язаннях здійснюється у порядку, встановленому нормами ЦК України.

Законом також установлено, що протягом 6 місяців з дня набрання чинності прийнятим Законом замовник, який здійснюватиме або здійснює діяльність з транспортування природного газу, має право без застосування передбачених цим Законом процедур закупівель укладати договори про закупівлю товарів і послуг з юридичною особою, яка буде припиняти або припинила здійснення діяльності з транспортування природного газу у зв'язку з виконанням вимог про відокремлення та незалежність оператора ГТС, якщо закупівля таких товарів чи послуг необхідна для забезпечення безперервного функціонування об'єктів ГТС України.

З текстом прийнятого Закону можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини