Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Єдиний збір з транспортних засобів у пунктах пропуску через кордон справлятимуть інакше

27 листопада 2019, 15:25
2558
0
Реклама

Уряд змінив порядок справляння єдиного збору у пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон.

Відповідна урядова постанова № 782 від 21 серпня 2019 року набрала чинності сьогодні, 27 листопада.

Порядком визначається процедура справляння єдиного збору відповідно до Закону "Про єдиний збір, який справляється у пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України".

Такий збір справлятиметься одноразово органом доходів і зборів, який здійснює митні формальності у пункті пропуску (пункті контролю) через держкордон, під час ввезення транспортного засобу (контейнера) на митну територію України (зокрема з метою транзиту). Його сплачуватиме власник транспортного засобу (контейнера) чи вантажу, або перевізник вантажу, або інша особа, уповноважена власником чи перевізником.

Єдиний збір справлятиметься за єдиним платіжним документом - уніфікованою митною квитанцією. Форму, порядок заповнення та використання квитанції встановить Мінфін.

Єдиний платіжний документ складатиметься в паперовій формі або у формі електронного документа.

За однією уніфікованою митною квитанцією може нараховуватися та справлятися єдиний збір з одного або декількох автомобілів, залізничних вагонів, контейнерів, що перетинають державний кордон та зазначені у відповідному документі, який згідно зі ст. 335 МК України подається органу доходів і зборів у пункті пропуску через держкордон для здійснення митних формальностей (міжнародна товаротранспортна накладна, перелік коносаментів, передатна відомість на залізничний рухомий склад тощо).

Єдиний збір розраховуватиме посадова особа органу доходів і зборів за ставками, визначеними в Законі про єдиний збір.

Сплатити єдиний збір можна у готівковій чи безготівковій формі, зокрема із застосуванням авансових платежів (передоплати).

Розрахунок єдиного збору наведено в додатку до Порядку. Збір розраховуватиметься за двома формулами:

- за проїзд транспортних засобів автомобільними дорогами України;

- за проїзд транспортних засобів з перевищенням встановлених розмірів загальної маси, осьових навантажень та (або) габаритних параметрів.

Також визначено, як справлятиметься єдиний збір за проведення заходів офіційного контролю (зокрема у формі попереднього документального контролю).

Як раніше писала ЮРЛІГА, набув чинності Закон про автоматичне зважування фур .

Спеціалісти у сфері митного права можуть створити свій сайт-візитівку в Національному юридичному каталозі України Liga:BOOK. Про переваги реєстрації в каталозі  читайте тут. Зареєструватись можна за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини