Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив порядок присудження наукових ступенів

25 листопада 2019, 10:10
5010
0
Реклама

З дня набрання чинності відповідною постановою КМУ науковці більше не муситимуть друкувати оголошення про захист дисертацій в «офіційному друкованому виданні МОН» - лише на його офіційному веб-сайті, а самі дисертації до Міністерства надсилатимуть в електронному, а не друкованому вигляді.

Відповідні зміни до Порядку присудження наукових ступенів було внесено урядовою постановою № 943.

«Для нас ці зміни є дуже важливими, вони - лише один із багатьох кроків назустріч науковцям для полегшення їхньої роботи в Україні. Це ненормально, коли в нашій країні існують такі штучні обмеження, як обов'язкова публікація оголошення про захист дисертації в спецвипуску газети «Освіта України». Фактично, це було викачуванням грошей з наших науковців, яким держава й так не дає достатньо ресурсів. Тепер все робитиметься безкоштовно та прозоро - через публікацію оголошення на сайті МОН. Також ми продовжуємо війну зі стосами паперів, які з різних причин надсилають у МОН. Тепер до нас не надсилатимуть паперових примірників дисертацій - лише електронні. Це має значно полегшити та дещо здешевити процес», - зауважила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Згідно зі змінами спеціалізована вчена рада у місячний строк після захисту дисертації надсилатиме:

державній науковій установі "Український інститут науково-технічної експертизи та інформації" електронний примірник дисертації та надаватиме в електронному вигляді інформацію для формування облікової картки дисертації;

МОН електронний примірник дисертації разом з атестаційною справою здобувача наукового ступеня, що оформляється згідно з вимогами, встановленими МОН.

Другий примірник атестаційної справи здобувача наукового ступеня зберігатиметься у спеціалізованій вченій раді протягом 10 років.

Також було оновлено термінологію Порядку.

З повним текстом оновленого Порядку можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини