Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
Реклама

У ситуації рейдерства проблему краще попередити, ніж справлятись з її наслідками.

Мін'юст на своїй сторінці у Фейсбук надав корисні поради, які допоможуть захиститися від рейдерів.

- Слідкуйте за відомостями в державних реєстрах за допомогою сервісу SMS-Маяк, який повідомляє власників про зміни в статусі їх нерухомості та бізнесу.

- Внесіть запобіжники до статутів (наприклад, передбачте, що будь-які рішення про зміну учасників чи керівника мають бути підписані кваліфікованим електронним підписом).

- Впорядкуйте документи щодо прав на земельні ділянки, на яких знаходяться активи великих підприємств: отримайте кадастровий номер, оформіть право на ділянку.

- Внесіть відомості про об'єкти нерухомого майна до державного реєстру - це допоможе застрахувати майно від відкриття розділу за підробними документами.

- Установлюйте в статуті підприємства вимоги щодо обов'язкового нотаріального посвідчення договорів відчуження корпоративних прав - це допоможе убезпечити від зміни складу учасників через підробний н/п акт.

Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Як раніше писала ЮРЛІГА, Мін'юст посилив вимоги до державних реєстраторів. Як дізнатися, хто цікавився вашою нерухомістю, можна із матеріалу ЮРЛІГИ.

Читайте велике інтерв'ю головної редакторки ЮРЛІГИ Марини Ясинської із заступницею Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольгою Оніщук з нагоди старту чергової реформи у сфері держреєстрації прав.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини