Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні в Україні офіційно запрацює Служба освітнього омбудсмена

Реклама

Відсьогодні, 4 листопада, в Україні офіційно запрацює Служба освітнього омбудсмена. Кожен охочий зможе направити звернення та ознайомитися з інформацією про діяльність Служби на сайті (працює в тестовому режимі). Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов під час зустрічі з Міністром освіти і науки України Ганною Новосад.

Сергій Горбачов. Фото: сайт освітнього омбудсмена

За словами Міністерки Ганни Новосад, є сподівання, що Служба виправдає покладені на неї обов'язки та стане ще одним майданчиком для спілкування з учнями, студентами, їхніми батьками, педагогами та науковцями. Адже конфлікти - один з основних факторів, що заважає дітям нормально концентруватися на навчальному процесі та отримувати від нього користь. Служба має мінімізувати цей вплив і допомогти всій системі освіти стати успішнішою.

Користувачі вже зараз можуть ознайомитися з базовими розділами сайту, де виписані права здобувачів освіти, батьків, педагогів та науковців.

Там також розміщена контактна інформація (телефон, поштова та електронна адреса), за якими можна звернутись до освітнього омбудсмена зі скаргою, пропозицією чи за роз'ясненням.

Безпосередньо працювати зі скаргами буде сам освітній омбудсмен та юридичний відділ Служби. При цьому в її складі також передбачений відділ медіа та аналітики. До вирішення конфліктів залучатимуться також працівники психолого-методичної підтримки.

Контакти Служби освітнього омбудсмена:

- адреса для електронних звернень: info@eo.gov.ua або за посиланням

- адреса для письмових звернень: Служба освітнього омбудсмена, 03058, м. Київ, відділення поштового зв'язку 58, а/с 48

- телефон для зв'язку: (044) 406-72-34, +38 095 143-87-26

Відомості про реквізити усіх найвищих, центральних та регіональних органів влади (адреса, телефони і прізвища керівників), а також дані про історію створення органів влади можна дізнатися у модулі "Органи влади", який входить до складу Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН. Для того, щоб ознайомитися з можливостями та наповненням ІПС ЛІГА:ЗАКОН детальніше, скористайтеся тестом

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини