Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевіряти ради, що роздають PhD, буде вдвічі менше осіб

Реклама

Відтепер склад Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки налічуватиме 13 осіб.

Відповідний наказ міністерства № 1230 Г. Новосад підписала 24 вересня 2019 року.

За словами заступника Міністра освіти і науки Є. Стадного, фактично наразі Атестаційна колегія МОН поступово передає свої функції Національному агентству із забезпечення якості вищої освіти. Склад Атестаційної колегії не лише скоротили склад, а й якісно його оновили.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/169804_za-akademchnu-nedobrochesnst-pozbavlyatimut-vchenogo-zvannya

До нового складу колегії увійшло 13 представників закладів вищої освіти та наукових установ. Попередній склад налічував 34 особи.

У дорадчому органі МОН працюватиме Тамара Гундорова, завідувачка відділу Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України. Вона, зокрема, активно працює в сфері протидії академічній недоброчесності. Також до оновленого складу увійшли Олексій Колежук, заступник голови Наукового комітету Нацради з питань науки та технологій, та Наталія Кузнєцова, віце-президент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор.

У МОН нагадали, що Атестаційна колегія затверджує рішення вчених рад про присвоєння вченого звання професора, старшого дослідника, розглядає апеляції щодо цього та формує Перелік наукових фахових видань України. Серед повноважень колегії також є присудження наукового ступеня кандидата та доктора наук тим здобувачам, підготовка яких розпочалась до 1 вересня 2016 року. Тимчасовий порядок присудження ступеня доктора філософії в МОН триватиме до 31 грудня 2020 року.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184874_yak-otrimati-stupn-phd-v-razovy-rad

Якщо підготовка здобувачів ступенів доктора наук та доктора філософії розпочалась після 1 вересня 2016 року, то атестація відбуватиметься за новою процедурою в НАЗЯВО. Організація розроблятиме Положення про акредитацію спеціалізованих вчених рад, у яких будуть захищатися доктори філософії та порядок присудження наукових ступенів. Окрім цього, НАЗЯВО скасовуватиме ці рішення за потреби та розглядати питання щодо позбавлення наукового ступеня через плагіат.

З повним складом Атестаційної комісії можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини