Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд ЄС скасував санкції проти Януковича

Реклама

Сьогодні, 24 квітня, Суд ЄС відмінив санкції, накладені на екс-президента Віктора Януковича.

Заявник, Віктор Янукович звернувся до Суду Справедливості з проханням відмінити обмежувальні заходи, прийняті проти певних осіб, організацій і органів з урахуванням ситуації в Україні після пригнічення демонстрацій на Майдані Незалежності в Києві в лютому 2014 року.

5 березня 2014 року Рада Європейського Союзу прийняла Рішення 2014/119/CFSP відносно обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, організацій і органів з урахуванням ситуації в Україні. Того ж дня Рада прийняла Регламент (ЄС) № 208/2014, що стосується обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, організацій і органів з урахуванням ситуації в Україні. Рішенням Ради ЄС 2018/333 від 5 березня 2018 року термін обмежувальних заходів був продовжений до 5 березня 2019 року.

Заявник у своєму позові наполягав на тому, що Суд повинен:

- анулювати оспорювані дії в тій мірі, в якій вони торкаються його;

- відшкодувати його витрати на судові розгляди.

Суд задовольнив позов Віктора Януковича.

Так, Суд відмінив Рішення Ради ЄС 2018/333. Крім того, Суд зобов'язав Раду ЄС сплатити усі судові витрати по обох позовах - першій і другій інстанції.

В той же час санкції продовжують діяти, оскільки 4 березня 2019 року Рада Європейського Союзу затвердила інше рішення, продовживши санкції проти Януковича і його 11 соратників до 5 березня 2020 року.

Нагадуємо, що дізнатися про наявність санкцій ЄС проти вашого контрагента можна у сервісі CONTR AGENT.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини