Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено порядок розробки містобудівної документації

Реклама

Мінрегіон оновив Порядок розроблення містобудівної документації.

Відповідний наказ Міністерства № 171 від 1 серпня 2019 року було зареєстровано в Мін'юсті 27 серпня.

Змінами передбачено, що генеральний план населеного пункту, план зонування території та детальний план території розроблятимуться суб'єктами господарювання, у складі яких є архітектор, що має кваліфікаційний сертифікат.

План зонування території може розроблятися у складі генерального плану населеного пункту або як окрема містобудівна документація після затвердження генерального плану.

Для населених пунктів з чисельністю населення до 50 тисяч осіб генеральні плани можуть поєднуватися з детальними планами всієї території таких населених пунктів.

Виконавчий орган сільської, селищної, міської ради, відповідна місцева державна адміністрація забезпечуватимуть оприлюднення містобудівної документації на місцевому рівні протягом 10 робочих днів з дня її затвердження.

Графічні матеріали містобудівної документації оприлюднюватимуться у форматах файлів, які підтримують векторну графіку та дають змогу їх копіювати.

Необхідність та параметри внесення змін до містобудівної документації обґрунтовуватимуться відповідним уповноваженим органом містобудування та архітектури.

Зміни до містобудівної документації чи окремих її розділів вноситимуть, розробляючи проекту змін. Він після затвердження стає невід'ємною частиною такої документації.

Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування.

Нагадаємо, що всі НПА, необхідні в будівельній діяльності, можна знайти в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини