Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розбиті фурами дороги відремонтують частково за рахунок штрафів: прийнято Закон

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/news/189193_povysheny-shtrafy-za-peregruzhennye-fury-prinyat-zakon

Нардепи доповнили джерела формування державного дорожнього фонду і закріпили їх у Бюджетному кодексі.

50 % надходжень від адміністративних та адміністративно-господарських штрафів за порушення законодавства про автомобільний транспорт народні депутати спрямували на ремонт доріг.

Відповідний Закон (проект № 1063) «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду» О. Кубракова, О. Шуляк та Р. Підласої, визначений Президентом як невідкладний, з пропозиціями Комітету та техніко-юридичними правками прийнято на ранковому засіданні Парламенту 12 вересня.

Цей Закон системно пов'язаний із прийнятим 11 вересня Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю» (проект № 1047).

Адміністративно-господарські штрафи за порушення законодавства про автомобільний транспорт, передбачені абзацами 14-16 ч. 1 ст. 60 Закону «Про автомобільний транспорт», та адміністративні штрафи за порушення ч. 2 ст. 122-2 та ч. 2 статті 132-1 КУпАП належать до доходів загального фонду Держбюжету (тобто цільове використання цих платежів на потреби дорожнього господарства не визначено).

Це штрафи за: відсутність дозволу, який дає право на рух автомобільними дорогами України, виданого компетентними уповноваженими органами, або документа про внесення плати за проїзд великовагових (великогабаритних) транспортних засобів та перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових вимог; невиконання водіями транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення пасажирів та/або вантажів, вимог про зупинку транспортного засобу).

Депутати включили відповідні штрафи до джерел формування державного дорожнього фонду України, який створений у складі спеціального фонду Держбюджету.

Текст Закону з'явиться в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН відразу після його підписання Президентом та оприлюднення. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини