Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Протидіяти рейдерству у сфері держреєстрації можна онлайн

Реклама

Уряд прийняв рішення, яке допоможе протидіяти рейдерству у сфері державної реєстрації.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 4 вересня, на урядовому засіданні.

За словами Міністра юстиції Дениса Малюськи, Уряд перетворює комісію з розгляду скарг у сфері реєстрації на ефективний інструмент боротьби з рейдерством.

По-перше, скаргу до комісії можна буде подати онлайн - це зменшить кількість помилок під час подання. Як повідомляють у Мін'юсті, відтепер усі громадяни можуть подати скаргу до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації не тільки через скриньку в міністерстві, а і через Портал державних послуг IGov. Для того, аби подати скаргу через Портал державних послуг IGov, необхідно зайти на веб-сайт https://igov.gov.ua/, заповнити онлайн-форму скарги, підписати її електронно-цифровим підписом та відправити до Мін'юсту.

По-друге, усі висновки комісії публікуватимуться онлайн негайно після підписання такого висновку. Це забезпечить єдину практику розгляду для всіх та прозорість.

По-третє, змінюються принципи роботи, щоб до роботи комісії змогли долучитися не чиновники - висококваліфіковані та високооплачувані юристи з приватного сектору.

Завдяки плідній співпраці Мін'юсту з ТОВ "ЛІГА ЗАКОН" на базі Платформи LIGA:ZAKON запущено сервіс SMS-Маяк. SMS-інформування суттєво підвищує шанси на оперативне реагування й ефективний захист порушених прав, адже фактор часу тут є чи не найважливішим. Від швидкості реагування законного власника на захоплення майна залежить ймовірність повернення вкраденого.

Інноваційний сервіс SMS-Маяк попередить фізичних та юридичних осіб про зміну статусу об'єктів нерухомого майна в Державному реєстрі прав на нерухоме майно і власників про подання заявок на проведення будь-яких реєстраційних дій щодо об'єктів нерухомого майна, а також дату і час реєстрації таких заяв.

Сервіс SMS-Маяк Земля дасть можливість отримувати повідомлення про будь-які реєстраційні дії щодо земельних ділянок на ранніх стадіях; повідомить про факт подання, суть заяви на зміну статусу ділянки, а також про прийняття рішення щодо зміни статусу. Робота сервісу вимагає автентифікації за допомогою ЕЦП.

Сервіс SMS-Маяк Іпотека дасть змогу іпотекодержателю відстежувати зміни статусу будь-якого об'єкта нерухомого майна, який передано йому в іпотеку. Завдяки сервісу іпотекодержатель зможе отримувати повідомлення про будь-які можливі реєстраційні дії стосовно об'єктів, поставлених на моніторинг, ще на стадії подання заяви та до прийняття відповідного рішення реєстратором. Сервіс повідомить користувача не про реєстраційну дію, що вже сталася, а про факт подання заяви щодо об'єкта іпотеки, поставленого на моніторинг.

Принагідно зауважимо, що поставити на контроль свого бізнес-партнера та переглядати повну карту контрагента можна в зручному сервісі CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. CONTR AGENT - це моніторинг у реальному часі, можливість відстежувати діяльність компанії, бізнес-партнерів та отримувати миттєві  сповіщення про будь-які зміни. У сервісі втілено зручний пошук партнерів та фільтрацію за: кодом ЄДРПОУ, КВЕДом, віком компанії, регіоном, формою діяльності, статусом підприємства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини