Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпродспоживслужбу проінформують про інфекційні хвороби протягом години

Реклама

Уряд затвердив порядок надання до Держпродспоживслужби інформації про події та ситуації, що становлять загрозу життю і здоров'ю, санітарному та епідемічному благополуччю населення.

Відповідна постанова від 21 серпня 2019 року № 818 набрала чинності 30 серпня.

Відповідно до Порядку якщо виникли та розповсюдилися інфекційні хвороби та масові отруєння, радіаційне ураження населення, виявлено невідповідності харчових продуктів вимогам законодавства щодо їх безпечності або з'явилась обґрунтована підозра щодо їх невідповідності, внаслідок чого виникла загроза життю і здоров'ю, санітарному та епідемічному благополуччю людей, заклади охорони здоров'я, суб'єкти господарювання, які провадять господарську діяльність з медичної практики, органи виконавчої влади повинні надавати терорганам Держпродспоживслужби інформацію про події та ситуації, що становлять загрозу життю і здоров'ю, санітарному та епідемічному благополуччю населення.

Інформація надається засобами телефонного зв'язку протягом 1 години з моменту появи таких події та ситуації.

Якщо встановлено факт можливого зв'язку інфекційної хвороби, харчового отруєння, виникнення отруєнь, пов'язаних з діяльністю суб'єктів господарювання, до терорганів Держпродспоживслужби подається письмове підтвердження. Повідомлення надається протягом 24 годин з моменту появи такої події та ситуації.

Після завершення проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) та санітарно-епідеміологічного розслідування територіальні органи Держпродспоживслужби та заклади охорони здоров'я, суб'єкти господарювання, які провадять господарську діяльність з медичної практики, органи виконавчої влади обмінюються інформацією про результати проведених заходів, а також інформують про їх результати місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, територіальні підрозділи Нацполіції для відповідного реагування.

Постанова також зобов'язує МОЗ та Держпродспоживслужбу розробити та впровадити електронну систему інформування та взаємодії щодо таких подій та ситуацій.

У затвердженій постанові наведено перелік захворювань (отруєнь), на які подається повідомлення про події та ситуації, що становлять загрозу життю і здоров'ю, санітарному та епідемічному благополуччю населення (10 пунктів).

Принагідно зазначимо, що перелік діючих критеріїв оцінки ризику у всіх сферах господарської діяльності можна знайти у модулі "Довідники", а перелік органів ліцензування - в модулі "Мистецтво оборони" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини