Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З лютого реєстр корупціонерів веде та наповнює НАЗК

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/news/150356_minyust-peredast-napk-reestr-korruptsionerov

Реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення, з лютого веде та наповнює Національне агентство з питань запобігання корупції.

У зв'язку з повідомленням щодо закриття в Україні реєстру корупціонерів Мін'юст поінформувал про таке.

Відповідно до статті 59 Закону "Про запобігання корупції" відомості про осіб, яких притягнуто до кримінальної, адміністративної, дисциплінарної або цивільно-правової відповідальності за вчинення корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, а також про юридичних осіб, до яких застосовано заходи кримінально-правового характеру у зв'язку з вчиненням корупційного правопорушення, вносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, що формується та ведеться Національним агентством з питань запобігання корупції.

https://jurliga.ligazakon.net/news/131299_v-reestre-korruptsionerov-rasshireny-parametry-poiska

До початку ведення Нацагентством Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, на Мін'юст (відповідно до урядової постанови від 25 березня 2015 року № 171) було покладено повноваження щодо забезпечення ведення зазначеного Реєстру та надання інформації з нього згідно з Порядком проведення спеціальної перевірки стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, та посад з підвищеним корупційним ризиком.

1 лютого 2019 року Мін'юст та НАЗК відповідно до спільного наказу від 16 січня 2019 року № 140/5/4/19 "Про передачу нематеріального активу - бази даних" підписали акт приймання-передачі нематеріального активу - бази даних "Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення".

1 лютого 2019 року Національне агентство також прийняло рішення № 367 про введення 4 лютого у постійну (промислову) експлуатацію інформаційно-телекомунікаційної системи "Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення", адміністратором якої є НАЗК.

З 4 лютого 2019 року НАЗК започаткувало ведення Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення.

У зв'язку з припиненням ведення Мін'юстом та Головними територіальними управліннями юстиції в областях та місті Києві Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, Міністерство розміщувало оголошення для держорганів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, громадян про необхідність надалі надсилати запити щодо проведення спеціальної перевірки осіб, які претендують на зайняття посади, яка передбачає зайняття відповідального або особливого відповідального становища, або посади з підвищеним корупційним ризиком, наказів про накладання або зняття дисциплінарного стягнення за вчинення корупційного правопорушення, отримання інформаційних довідок за зверненнями фізичних осіб (уповноважених ними осіб) до НАЗК.

Під час провадження бізнесу важливо розуміти, з ким маєш справу, чи не був помічений ваш бізнес-партнер у корупційних зв'язках. Поставити на контроль свого бізнес-партнера та переглядати повну карту контрагента можна в зручному сервісі CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини