Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Через лінію розмежування можна буде перевозити більше товарів

Реклама

Найближчим часом для мешканців тимчасово окупованих територій та для осіб, які планують перетнути лінію розмежування, будуть діяти нові правила.

Новий Порядок перетину лінії розмежування на сході України затвердив Уряд 17 липня на своєму засіданні. Повний текст Порядку буде доступний в ІПС ЛІГА:ЗАКОН відразу після його оприлюднення.

Новий Порядок перетину лінії розмежування на сході України було розроблено на виконання вимог Закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" (частина 3 статті 12), де зазначено, що Порядок в'їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів із таких територій визначається Кабінетом Міністрів.

Порядок визначає процедури пропуску осіб і транспортних засобів через лінію розмежування у Донецькій та Луганській областях, видачі дозволів на її перетин, особливостей контролю за в'їздом-виїздом через КПВВ, переміщення гуманітарних вантажів на тимчасово окуповану частину Донбасу.

Окрім цього, Порядок запроваджує нові підходи до процедури переміщення осіб і товарів через лінію розмежування у Донецькій та Луганській областях.

Головною відмінністю нового Порядку, що вплине на цивільне населення, буде зміна принципу визначення переліку товарів, що можуть перевозитись через лінію розмежування у Донецькій і Луганській областях.

За ініціативи МТОТ до Порядку включено норму, яка передбачає визначення переліку тільки заборонених або обмежених для переміщення товарів. Це означає, що особи, які перетинають лінію розмежування у Донецькій і Луганській областях, незабаром зможуть перевозити будь-які товари, за винятком обмежених або заборонених до переміщення. МТОТ найближчим часом затвердить відповідний перелік товарів.

Пропозиції щодо заборонених товарів, які необхідно включити до переліку, неодноразово обговорювались МТОТ з громадськістю, представниками ДФС, ДПС, СБУ, штабу ООС, гуманітарних організацій.

Знайти всю необхідну інформацію із усіх сфер суспільного життя, яка стане в пригоді особам, що перетинають лінію розмежування, можна в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини