Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Через 4 роки в університет не візьмуть без знання англійської

Реклама

Міністерство освіти і науки розробило та схвалило на засіданні Колегії МОН Концепцію розвитку англійської мови в університетах, яку необхідно реалізувати до 2023 року.

Документ передбачає володіння англійською мовою на рівні В1 як обов'язкову умову для вступу в університет, В2 - для випуску.

Так, буде діяти вимога, що студент бакалаврату, незалежно від спеціальності, засвоїв іноземну мову на рівні В1+, якщо він хоче отримати диплом. Для старших рівнів - магістри та доктори філософії з академічним компонентом - обов'язковим буде рівень В2.

Якщо рівень вступника нижче В1, це не позбавляє його права брати участь у конкурсі на вступ до вищої освіти в звичайному режимі, але такі абітурієнти до початку навчального року (до 1 вересня або до 1 жовтня) повинні пройти мовний інтенсив для досягнення рівня В1.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/187072_nardep-proponu-pdtrimuvati-ukransku-osvtu-za-kordonom

Відповідно до концепції вступникам буде забезпечуватися рівний доступ до мовного інтенсиву (очний, дистанційний).

Також у середньостроковій перспективі (5-7 років) планується замінити ЄВІ обов'язковим стандартизованим єдиним вихідним (кваліфікаційним) іспитом з англійської мови для всіх студентів бакалаврату.

Концепція впроваджує проходження регулярного обов'язкового «скринінгового» тесту з англійської мови всіма абітурієнтами (наприклад, ЗНО або стандартизовані іноземні тести) з метою встановлення рівня володіння мовою.

«Справа в тому, що всі дослідження демонструють, що економічний розвиток країн дуже залежить від знання громадянами англійської мови. Зростає важливість знання англійської мови всіма фахівцями. І сьогодні, коли ми дивимось на Україну, то з не англомовних країн Європи, яких є 32, ми за рівнем знання англійської мови перебуваємо на 28 місці. І це свідчить про те, що ми дуже втрачаємо свій потенціал через те, що наші фахівці не знають англійської мови. Тому ми затвердили нову концепцію в Міністерстві освіти і науки разом із нашими партнерами. Нам допомагала Британська Рада в Україні, допомагали представники закладів вищої освіти, громадські організації»,- відзначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Як вже писала ЮРЛІГА, готувати фахових молодших бакалаврів в Україні почнуть у 2020 році.

Дізнавайтеся про набуття чинності НПА в модулі "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Побачити усі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН можна, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини