Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З нового року зареєструвати новонародженого і оформити виплати можна буде онлайн: проект "е-малятко"

Реклама

Уряд дав старт роботі електронної послуги від держави "е-малятко". Завдяки їй батьки новонароджених зможуть отримати 10 сервісів, пов'язаних з народженням дитини, подавши усього одну заявку.

Міністр юстиції Павло Петренко анонсував запуск цієї системи з 1 січня 2020 року.

Система включатиме державну реєстрацію народження дитини, реєстрацію місця проживання малюка, призначення державних виплат при народженні дитини, внесення відомостей про дитину до реєстру пацієнтів, внесення відомостей до реєстру платників податків, видачу посвідчень батькам багатодітних сімей і призначення допомоги дітям, які виховуються в багатодітних родинах, та інші важливі послуги.

За словами Міністра юстиції, цей комплекс послуг надаватиметься після подання батьком або матір'ю новонародженої дитини всього однієї заяви. Ця послуга передбачає, що будь-який громадянин отримує пакет сервісів від різних відомств через єдиний контакт (без ходіння по кабінетах та витрачання часу).

Власники мобільних телефонів чи комп'ютерів зможуть уникнути спілкування з чиновниками, адже сервіс можна буде отримати не лише у будь-якому з понад 700 створених Урядом центрів надання адміністративних послуг або пологових будинках, а й в електронному форматі.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183955_e-malyatko-batki-pri-restrats-novonarodzhenikh-otrimayut-kompleks-poslug

П. Петренко зауважив, що раніше Уряд подав до Парламенту законопроект, який на рівні закону має закріпити запровадження проекту. Однак, розуміючи, що підготовка закону і технічної сторони запуску сервісу потребує певного часу, Кабмін своїм рішенням 10 липня запровадив пілотний проект "е-малятко", який дасть можливість підготувати до початку 2020 року всі технічні рішення, потрібні для запуску ініціативи вже з 1 січня наступного року.

Зверніть увагу: про державну реєстрацію народження дитини можна дізнатися із однойменної ситуації для юриста, розміщеної в Інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини