Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент скасував 61 указ

Реклама

Президент Указом № 418/2019 від 20 червня 2019 року визнав такими, що втратили чинність, 61 указ щодо різних сфер суспільного життя. Укази охоплюють період із 1991 по 2001 роки.

Зокрема, із дня набрання чинності зазначеним Указом не діятиме Указ Президента від 10 липня 1998 року № 762 «Про впорядкування справляння плати за вчинення нотаріальних дій», яким установлювалося, що розмір плати, яка справляється за вчинення нотаріальних дій приватними нотаріусами, не міг бути меншим від розміру ставок державного мита, яке справляється державними нотаріусами за аналогічні нотаріальні дії. А до сукупного оподатковуваного доходу, одержаного громадянами в період, за який здійснюється оподаткування, не включаються суми, одержані в результаті відчуження майна, що належить громадянам на праві власності за договорами, посвідченими в установленому законом порядку.

Також втрачають чинність укази від 21 грудня 1994 року № 785 «Про встановлення рентної плати за нафту і природний газ, що видобуваються в Україні», від 12 червня 1995 року № 436 «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки», від 19 червня 1995 року № 459 «Про забезпечення управління майном, що перебуває у загальнодержавній власності, у процесі його приватизації», від 12 липня 1995 року № 609 «Про марки акцизного збору на алкогольні напої та тютюнові вироби», від 15 березня 1996 року № 192 «Про додаткові заходи щодо фінансування потреб національної оборони, правоохоронної діяльності та забезпечення безпеки держави» тощо.

Указ набере чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини