Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Захист персональних даних в процесі використання таргетованої реклами та прямого маркетингу

14 червня 2019, 14:49
625
1
Автор:
Реклама

Питання захисту персональних даних у контексті продажу й просування в мережі Інтернет є одним із найскладніших з огляду на його комплексний характер. На сьогодні для ІТ-бізнесу дуже актуальними стали питання таргетованої реклами та прямого маркетингу.

Таргетована реклама та прямий маркетинг: як це працює

Таргетована реклама - різновид діджитал-маркетингу (полягає в показі клієнту найрелевантніших рекламних оголошень, підібраних на основі дослідження його попереднього досвіду, уподобань, інтересів). Як правило, це можна реалізувати за допомогою файлів cookies, які веб-ресурс завантажує на девайс клієнта. Вони можуть відслідковувати онлайн-поведінку особи (наприклад, збирати інформацію про відвідані сторінки, пошукові запити, переглянуті рекламні оголошення тощо).

Таргетовану рекламу може розповсюджувати як сам власник веб-ресурсу (власник інтернет-магазину самостійно розміщує рекламу в себе на сайті), так і треті сторони (власник інтернет-магазину замовляє рекламу своїх товарів на сторонніх ресурсах).

Прямий маркетинг - це процес просування товарів і послуг через показ рекламного оголошення безпосередньо кінцевому користувачу (зокрема, це можуть бути повідомлення комерційного характеру на електронні адреси клієнтів).

Національні вимоги щодо захисту персональних даних у контексті продажу й просування в Інтернеті

Правові норми, що регулюють це питання, досить розпорошені. Окремі положення можна знайти в профільних законах про захист персональних даних, електронну комерцію тощо.

Детальніше про вимоги Європейського Союзу щодо таргетованої реклами та прямого маркетингу читайте у материалі ЮРИСТ&ЗАКОН за посиланням.

Щоб отримати доступ до інших матеріалів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН, скористайтеся вільним тестом та оцініть увесь масштаб і переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини