Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Управитель поверне гроші за поганий ремонт внутрішньобудинкових систем

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183189_yak-vimagati-yaksnikh-zhk-poslug

Кабмін затвердив Порядок здійснення перерахунку вартості послуги з управління багатоквартирним будинком за період її ненадання або надання невідповідної якості.

Відповідну постанову було прийнято на урядовому засіданні 5 червня. Повний текст постанови буде доступний в ІПС ЛІГА:ЗАКОН відразу після її оприлюднення.

За словами Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка, Порядок дозволяє мешканцям сплачувати лише за фактично спожиті послуги, дає право зменшити рахунки в разі неякісної послуги або її ненадання, встановлює чіткі взаємовідносини з управителем та дозволяє уникнути непорозумінь в частині нарахування плати.

Згідно з Порядком здійснення перерахунку вартості послуги з управління багатоквартирним будинком за період її ненадання або надання невідповідної якості:

- визначаються умови та терміни здійснення перерахунку управителем, а саме - перерахунку за ініціативою управителя або в разі прийняття управителем рішення про задоволення вимог, викладених в акті-претензії споживача;

- визначаються вимоги щодо підтвердження обсягу фактично наданої послуги та фактично понесених витрат управителем;

- встановлюються особливості здійснення перерахунку за технічне обслуговування і енергопостачання ліфтів, а також утримання, обслуговування і поточний ремонт внутрішньобудинкових систем;

- визначаються умови, за яких перерахунок не проводиться;

- встановлюються вимоги щодо інформування управителем споживачів про проведення перерахунку.

Дізнатися про переваги та недоліки основних форм управління багатоквартирним будинком можна із матеріалу аналітичного видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

Актуальне законодавство, правова картина дня, шаблони договорів, ситуації для юриста та судова практика завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини