Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про українську мову підписано

15 травня 2019, 19:39
2653
0
Автор:
Реклама

Президент підписав Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (законопроект №5670-д). Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Відповідно до Закону громадяни України повинні володіти українською мовою. Сфера дії Закону не поширюється на приватне спілкування і здійснення релігійних обрядів. Віднині за потреби кожен дорослий українець може безкоштовно пройти курси української мови.

Визначено перелік осіб, які зобов'язані застосовувати державну мову при виконанні своїх службових обов'язків.

Передбачено створення нового державного органу - Національній комісії із стандартів державної мови у складі 9 членів. Вона перевірятиме рівень володіння державною мовою і видаватиме відповідні сертифікати для кандидатів на посаді Президента, депутатів, їх помічників, чиновників, суддів та їх помічників, адвокатів, нотаріусів, керівників навчальних закладів. Також буде запроваджено посаду Уповноваженого по захисту державної мовиякий здійснюватиме захист української мови та прав громадян на можливість її вивчення.

Детальніше про те, що передбачає мовний закон, ми писали раніше.

Нагадаємо, що Закон було прийнято 25 квітня та підписано головою Верховної Ради 14 травня.

Текст Закону буде доступний усім користувачам ІПС "ЛІГА:ЗАКОН" відразу після офіційного обнародування. Найзручніше відстежувати його появу за допомогою функції "Нові надходження".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини