Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд призначив Сергія Верланова Головою Державної податкової служби

Реклама

Сьогодні, 8 травня, Кабінет Міністрів призначив Сергія Верланова Головою Державної податкової служби (ДПС) на 5 років з дати початку фактичного виконання обов'язків.

Випробувальний термін триватиме місяць.

С. Верланов отримав цю посаду як переможець конкурсу на посаду Голови ДПС, який було оголошено Урядом 20 березня 2019 року розпорядженням № 163 у рамках реформи Державної фіскальної служби.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/185789_obrano-kervnika-derzhavno-podatkovo-sluzhbi

Конкурс проводила Комісія з питань вищого корпусу державної служби. Він складався з трьох етапів, був відкритим для громадськості, а в процесі перевірки та оцінювання робіт брали участь українські й іноземні експерти.

23 квітня 2019 року відповідно до п. 5 ч. 4 ст. 27 Закону «Про державну службу» за результатами загального рейтингу переможцем конкурсу Комісія визначила Сергія Верланова і рекомендувала його Уряду для призначення на посаду керівника ДПС.

Після призначення Голови ДПС має відбутися реєстрація юридичної особи, переведення працівників ДФС до Державної податкової служби (не менше 30 %), а КМУ має прийняти розпорядження про початок роботи нової структури.

Нагадаємо, ДФС було вирішено знову розділити на податкову та митну служби, а процес розділення ДФС почався із прийняттям урядової постанови № 1200 ще в грудні 2018, яка набула чинності 15 січня 2019 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини