Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк оновить реквізити розрахункових документів з впровадженням IBAN

Реклама

У зв'язку із запровадженням в Україні міжнародного номера банківського рахунка IBAN Нацбанк оновлює вимоги до заповнення реквізитів розрахункових документів.

Це відображено в проекті постанови Правління Нацбанку "Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті", що пропонується для громадського обговорення.

Так, з 1 листопада 2019 року в розрахункових документах буде виключено реквізит "Код банку".

Це дасть можливість уникнути дублювання реквізитів під час оформлення розрахункових документів на переказ коштів і привести нормативні акти Нацбанку у відповідність до вимог міжнародних стандартів у банківській сфері.

В Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті оновлено форми розрахункових документів. Усі форми та бланки легко можна знайти в модулі "Форми та бланки" ІПС "ЛІГА:ЗАКОН".

Міжнародний номер банківського рахунку IBAN уже містить інформацію з кодом банку. Використання цього стандарту завдяки скороченню реквізитів має зробити зручнішим оформлення розрахункових документів.

Регулятор нагадав, що для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунка.

Загалом запровадження IBAN дасть можливість гармонізувати український платіжний простір з європейським, а також сприятиме подальшій запланованій модернізації системи електронних платежів Національного банку.

Зауваження та пропозиції до проекту постанови Правління НБУ приймаються до 17 травня 2019 року на поштову та електронну адреси Нацбанку.

Поштова адреса: Національний банк України, Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку, вул. Інститутська, 9, м. Київ, 01601.

Електронна адреса: 22SPRA@U0H0, nbu@bank.gov.ua

Як уже писала ЮРЛІГА, з 1 квітня 2019 банки України мали розпочати відкривати клієнтам нові рахунки у стандарті IBAN, проте пізніше регулятор відтермінував його запровадження до 5 серпня.

Нагадаємо, перевірити свого контрагента, з яким ви плануєте або вже ведете бізнес, можна в системі перевірки контрагента CONTR AGENT.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини