Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Героям України разом із золотою зіркою видадуть 96 тис. грн

Реклама

Президент вирішив виплачувати одноразову грошову винагороду особам, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка".

Винагорода виплачується в 50-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому присвоєно звання Герой України. Порядок виплати визначить Кабмін.

Розмір прожиткового мінімуму можна дізнатись в модулі "Довідники" ІПС "ЛІГИ:ЗАКОН".

У разі присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" посмертно або в разі смерті Героя, винагорода виплачується членам сімей.

Відповідні зміни до Статуту звання Герой України внесені Указом Президента від 28 березня 2019 року № 92/2019

Герою України вручається орден "Золота Зірка" за здійснення визначного геройського вчинку. Орден виготовляється із золота і має форму п'ятикутної зірки, накладеної на вінок із дубового листя. Промені зірки поліровані. Розмір ордена між протилежними вершинами зірки 35 мм. Зворотний бік ордена плоский, з написом рельєфними літерами "Герой України" та порядковим номером ордена. У верхньому промені зірки є кільце з вушком, яке сполучається з фігурною колодкою, обтягнутою стрічкою. Стрічка ордена шовкова муарова зі смужками синього і жовтого кольорів.

Нагадаємо, що у 2015 році за незламність волі, громадянську мужність, жертовне служіння Українському народові Президент присвоїв звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Надії Савченко (фото з сайту Президента).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини