Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Небанківські фінустанови зможуть встановлювати власний курс перерахунку в гривню валютних переказів фізосіб

Реклама

Національний банк постановою від 28 березня № 52 запровадив чергові послаблення для небанківських фінансових установ та юридичних осіб-нерезидентів.

Про це повідомили в прес-службі НБУ. З текстом акту можна буде ознайомитись в модулі "Законодавство" ІПС "ЛІГИ:ЗАКОН".

Зокрема, небанківські фінансові установи отримали право встановлювати власний курс для перерахунку в гривні переказів фізичних осіб, що надійшли в іноземній валюті, якщо одержувач бажає отримати кошти в гривні. Раніше небанківська фінансова установа повинна була використовувати для цього курс банку, в якому вона обслуговувалася.

http://practic.ligazakon.ua/practic/program/1298?utm_source=jurliga.ligazakon.ua&utm_medium=news&utm_campaign=Practic_text&utm_content=jl01

Юрособам-нерезидентам дозволено конвертувати усі гривневі кошти на ЛОРО-рахунках у валюту впродовж дня. До цього вони могли купувати валюту лише в межах залишку у гривні на початок операційного дня. Це урівнює юросіб-нерезидентів у можливостях з резидентами, для яких з 7 лютого 2019 року вже було скасовано вимогу щодо попереднього резервування гривні для купівлі валюти (режим Т+1).

Крім цього, уточнено норму щодо накопичення юридичними особами-резидентами валюти для погашення боргових зобов'язань перед нерезидентом за кредитним договором. Так, визначено, що "чергова дата платежу" - це найближча дата, що визначена умовами договору для своєчасного здійснення платежу з урахуванням його призначення (окремо за основною сумою, процентами, комісіями, зборами тощо).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини