Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульовано виплати тим, хто доглядає за особами з інвалідністю і літніми людьми

22 березня 2019, 12:15
19563
0
Реклама

Кабмін скасував свою постанову від 26 липня 1996 року № 832 "Про підвищення розмірів державної допомоги окремим категоріям громадян", якою встановлювались щомісячні компенсаційні виплати непрацюючим працездатним особам, які доглядають за інвалідом І групи, або особою, яка досягла 80-річного віку. Відповідну постанову № 233 прийнято на засіданні Уряду 20 березня 2019 року.

Як пояснюють у Мінсоцполітики до прийняття зазначеного акта розмір щомісячної компенсаційної виплати визначався згідно із двома постановами Уряду: від 26 липня 1996 року № 832 та від 29 квітня 2004 року № 558 „Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги”.

З метою врегулювання цього питання, та у зв'язку з численними зверненнями структурних підрозділів з питань соціального захисту населення місцевих адміністрацій стосовно недостатнього розміру компенсаційних виплат, призначених відповідно до постанови № 832 (4,80 грн.), зазначену постанову скасовано.

Щомісячні компенсаційні виплати, які були призначені відповідно до постанови № 832 виплачуватимуться до моменту втрати особою права на таку виплату або до дати призначення їй іншої виплати, встановленої законодавством.

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабміну від 29 квітня 2004 року № 558 розмір компенсації визначається у процентному співвідношенні до прожиткового мінімуму для працездатних осіб та залежить від категорії осіб, за якими здійснюється догляд.

Актуальні розміри прожиткового мінімуму на поточний рік можна знайти в модулі "Довідники" ІПС "ЛІГА:ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини