Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про запровадження Єдиної інформаційної системи у сфері обігу деревини рекомендовано повернути на доопрацювання

21 березня 2019, 17:31
203
0
Реклама

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендував повернути на доопрацювання законопроект про запровадження Єдиної інформаційної системи у сфері обігу деревини (№ 9504).

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183677_zaproponovano-vvesti-elektronniy-oblk-derevini

Відповідний висновок підготовлений профільним комітетом, зважаючи на претензії до проекту у Мінприроди, Держлісагенства, Мінекономрозвитку, Держекоінспекції та інших відомств.

Також у комітету є і власні зауваження до документа. Зокрема, відповідно до законопроекту особи, винні в порушенні порядку заповнення електронних декларацій про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, несуть відповідальність згідно із законом. Однак, у законодавстві відповідальність за таке порушення не передбачена.

Це ж саме стосується і пропозиції доповнити КУпАП новою статтею 265-5 про вилучення не ідентифікованої в ЄІС деревини та транспортних засобів, що використовувалися для її перевезення. Однак, як зауважує комітет, питання про вилучення речей і документів, що є знаряддям або безпосереднім об'єктом правопорушення врегульовано у чинній статті 265 Кодексу.

Нагадаємо проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження Єдиної інформаційної системи у сфері обігу деревини" має на меті запустити комплексну систему моніторингу за рубками та рухом деревини від лісосік до покупця чи експортера відповідно до європейських стандартів з раціонального використання та збереження лісів.

Законопроект передбачає створення загальнообов'язкової для всіх постійних лісокористувачів Єдиної державної системи електронного обліку деревини та забезпечення доступу до інформації у сфері лісового господарства у форматі відкритих даних, а також заміну системи сертифікації походження деревини системою електронного декларування.

В модулі «Ситуації для юриста» ІПС «ЛІГА:ЗАКОН» містяться аналітичні підбірки нормативних актів щодо регулювання лісогосподарської діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини