Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набрали чинності положення про податкову та митну служби

21 березня 2019, 12:00
1604
0
Реклама

20 березня набрала чинності постанова Кабміну від 6 березня 2019 року № 227, якою затверджено положення про Державну податкову та Державну митну служби.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183413_pochavsya-protses-rozdlennya-dfs-na-podatkovu-ta-mitnu-sluzhbi

Нагадаємо, рішення про реорганізацію ДФС шляхом поділу на податкову на митну служби прийнято Урядом наприкінці 2018 року.

Встановлено, що служби утворюються як центральні органи виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабміном через Міністра фінансів.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184624_rozmezhovan-povnovazhennya-podatkovo--mitno-sluzhb

ДПС та Держмитслужба є юридичними особами публічного права, мають печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням, власні бланки, рахунки в органах Казначейства і банках. Держмитслужба, крім того, ще й матиме власний прапор.

За посадовими особами органів ДФС та особами рядового і начальницького складу податкової міліції, які переходять на службу до ДПС та її територіальних органів, а також за членами їх сімей зберігаються всі пільги та гарантії, що були їм призначені.

Кабмін також визначився з місцем розташування Державної митної служби - м. Київ, вул. Дегтярівська, 11-г.

Держмитслужба та її територіальні органи виконуватимуть встановлені законодавством функції та повноваження органів доходів і зборів до внесення в нормативні акти відповідних змін.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/182118_vr-pdvishchila-podatki-virshila-kontrolyuvati-palivniy-bznes-ta-prodovzhila-podatkov-plgi-dlya-elektrokarv

Зазначимо, що окрема норма Положення про Державну податкову службу України (підпункт 27 пункту 4) в частині ліцензування діяльності з виробництва, оптової, роздрібної торгівлі та зберігання пального набере чинності з 1 липня 2019 року, оскільки саме з цієї дати, згідно з Законом № 2628, зазначені види діяльності підлягають ліцензуванню.

Кабмін вже оголосив конкурси на зайняття вакантних посад Голови Державної податкової та Голови Державної митної служб. Умови проведення конкурсів визначено у відповідних розпорядженнях Уряду № 162-р та № 163-р.

Інформацію про набрання, втрату чинності нормативно-правовими актами та їх офіційне опублікування зручно відслідковувати за допомогою модуля «Календар юриста» ІПС «ЛІГА:ЗАКОН».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини