Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Установлено періодичність проведення планових перевірок суб'єктів господарювання у сфері телекомунікацій

15 березня 2019, 14:45
571
0
Реклама

Затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері телекомунікацій та визначається періодичність проведення планових перевірок Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/178408_dyalnst-u-sfer-telekomunkatsy-khochut-zvlniti-vd-ltsenzuvannya

Відповідна постанова Уряду прийнята 6 лютого та набере чинності з дня опублікування.

Ступінь ризику суб'єкта господарської діяльності у сфері телекомунікацій визначатиметься на підставі:

- кількості видів діяльності у сфері телекомунікацій;

- видів діяльності у сфері телекомунікацій;

- кількості регіонів України, в яких суб'єкт господарювання має право на провадження виду діяльності у сфері телекомунікацій;

- кількості ліній фіксованого телефонного зв'язку та/або ліній зв'язку, які забезпечують можливість підключення кінцевого обладнання абонента до телекомунікаційної мережі оператора (провайдера), що надає доступ до Інтернету, та/або активних ідентифікаційних телекомунікаційних карток мережі відповідно до поданого звіту за попередній рік;

- кількості невиконаних в установлені строки розпоряджень про усунення порушень ліцензійних умов у сфері телекомунікацій та приписів про усунення порушень вимог законодавства про телекомунікації за період після закінчення останньої планової перевірки до 15 жовтня року, що передує плановому.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/184695_odrazu-u-deklkokh-sferakh-gospdyalnost-zatverdzheno-nov-kriter-otsnki-riziku

Відповідно до вказаних критеріїв, суб'єктів господарювання у сфері телекомунікацій віднесуть до одного з трьох ступенів ризику: високого, середнього або незначного.

Суб'єктів з високим ступенем ризику НКРЗІ перевірятиме не частіше одного разу на три роки, з середнім ступенем - не частіше одного разу на чотири роки, а з незначним ступенем ризику - не частіше одного разу на п'ять років.

Інформація про порядок проведення перевірок бізнесу контролюючими органами міститься в модулі «Мистецтво оборони» ІПС «ЛІГА:ЗАКОН", а судова практика по оскарженню дій та рішень контролюючих органів - в системі Verdictum. Тільки до 20 березня придбати систему аналізу судових рішень VERDICTUM і сервіс моніторингу партнерів CONTR AGENT можна зі знижкою 30%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини