Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін запропонував одночасно оформляти свідоцтво про народження і довідку про привласнення ІПН

13 березня 2019, 11:03
993
0
Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183955_e-malyatko-batki-pri-restrats-novonarodzhenikh-otrimayut-kompleks-poslug

Кабмін зареєстрував законопроект № 10134, який може значно спростити життя батькам новонароджених дітей.

Проектом пропонується забезпечити одночасне надання послуг з державної реєстрації народження, реєстрації місця проживання, призначення допомоги при народженні дитини, реєстрації в електронній системі охорони здоров'я, реєстрації у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, видачі посвідчень батьків багатодітної сім'ї та дитини з багатодітної сім'ї.

Для реалізації такої ініціативи законопроектом передбачається інформаційна взаємодія центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Порядок такої взаємодії має бути затверджений окремо.

Заяву на отримання зазначених послуг можна буде подавати в електронному вигляді з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Також законопроект пропонує закріпити на законодавчому рівні можливість реєстрації народження дитини у закладі охорони здоров'я, в якому дитина народилась.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/171352_zarestruvati-ditinu-onlayn-mozhna-bude-v-uskh-pologovikh-budinkakh

Інформація про актуальні розміри державної допомоги сім'ям з дітьми та виплат при народженні (усиновленні) дитини міститься в модулі "Довідники" ІПС "ЛІГА:ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини