Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розмежовані повноваження податкової і митної служб

Реклама

Уряд схвалив Положення про Державну податкову і Державну митну служби.

Відповідну постанову було прийнято на урядовому засіданні 6 березня 2019 року.

Затверджене Положення врегульовує порядок діяльності Державної податкової та Державної митної служб, визначає їх правовий статус, основні завдання, права й обов'язки працівників, пов'язаних з реалізацією податкової та митної політики, а також закріплює повноваження голів цих служб.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183413_pochavsya-protses-rozdlennya-dfs-na-podatkovu-ta-mitnu-sluzhbi

Відповідно до Положення Державна податкова служба є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, державну політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС. Діяльність Державної податкової служби спрямовується і координується Кабінетом Міністрів через Міністра фінансів.

Положення закріплює, що Державна митна служба є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну митну політику, державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування митного законодавства. Діяльність Державної митної служби спрямовується та координується Кабінетом Міністрів через Міністра фінансів.

Затвердження положень про кожну із Служб є необхідною передумовою проведення прозорого конкурсу для призначення ефективного та орієнтованого на реформи керівництва.

Нагадаємо, 18 грудня 2018 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову № 1200 про реорганізацію Державної фіскальної служби шляхом поділу на Державну податкову і Державну митну служби.

Відомості про реквізити всіх найвищих, центральних та регіональних органів влади (адреса, телефони і прізвища керівників), а також дані про історію створення органів влади можна дізнатися у модулі "Органи влади", який входить до складу Інформаційно-правових систем "ЛІГА:ЗАКОН". Для того, щоб ознайомитися з можливостями та наповненням ІПС "ЛІГА:ЗАКОН" детальніше, скористайтеся тестом

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини