Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 2021 року в наглядові ради держпідприємств і банків включать не менше 40% жінок - проект

Реклама

Комітет з питань економічної політики на засіданні 27 лютого рекомендував ВР прийняти за основу законопроект № 9528 щодо забезпечення рівних прав та можливостей громадян із представництва у наглядових радах та органах правління державних унітарних підприємств, господарських товариств та державних банків.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/157570_gospredpriyatiya-budut-kontrolirovat-nablyudatelnye-sovety

У законах "Про управління об'єктами державної власності " та "Про банки і банківські діяльність" пропонується встановити обов'язковість представництва професіоналів кожної статі на рівні 40 % у наглядових радах державних унітарних підприємств, господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 % акцій (часток) належать державі та державних банків.

Перехідні положення передбачають поступовий перехід до запропонованих квот. Так, у 2019 - 2020 допускається робота наглядових рад, в яких недопредставлено одну із статей на рівні 20 %. Вимога щодо 40 % вводиться в дію у 2021 році.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/181752_derzhavn-banki-mayut-za-pvroku-sformuvati-nezalezhn-naglyadov-radi

Також у Законі "Про акціонерні товариства" пропонується передбачити, що загальні збори акціонерних товариств встановлюють мінімальну кількість представників однієї статі, що обираються на посади членів наглядової ради товариства, а наглядова рада товариств за пропозицією Комітету з питань призначень встановлює мінімальну кількість представників однієї статі, що обираються на посади колегіальних органів управління такого підприємства.

Якщо серед ваших партнерів є юридичні особи з часткою держави, за допомогою сервісу ContrAgent можна перевірити, чи дотримуються вони законодавства. До речі, до 20 березня 2019 року сервіс моніторингу партнерів ContrAgent  можна придбати зі знижкою 30 % (за умови одночасної покупки системи аналізу судових рішень Verdictum).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини