Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якщо суд скасував ж/к тарифи, оплачені послуги мають перерахувати - Велика Палата

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183531_tarif-na-obslugovuvannya-budinkv--pribudinkovo-teritor-v-kiv-znizheno-cherez-sud

Велика Палата Верховного Суду  при розгляді справи № 757/31606/15-ц зробила висновок, що у випадку скасування судом тарифів на житлово-комунальні послуги, за зверненням споживача вартість комуналки мають перерахувати.

Постановою від 16 січня скасовано рішення нижчих судів, які помилково вважали, що, хоча тарифи і скасовані, позивач не має права на здійснення перерахунку нарахованих йому платежів, оскільки в момент нарахування плати за житлово-комунальні послуги тарифи були чинними.

Мешканець багатоквартирного будинку просив суд зобов'язати Житлово-будівельний кооператив "Металіст", "Київводоканал", "Київенерго" здійснити перерахунок за житлово-комунальні послуги.

Велика Палата роз'яснила, що нарахування плати за житлово-комунальні послуги по квартирі у спірний період (з 1 грудня 2006 року по 30 червня 2014 року) здійснювалися відповідно до тарифів на житлово-комунальні послуги, прийнятих розпорядженнями КМДА, які в подальшому були скасовані постановами Шевченківського районного суду міста Києва від 21 березня та 30 вересня 2014 року, а отже позивач має право на здійснення перерахунку нарахованих йому платежів.

Разом з тим, відсутність процесуальної можливості з'ясувати дійсні обставини справи перешкоджає Верховному Суду ухвалити нове судове рішення, а тому справу передали на розгляд до суду першої інстанції згідно з підпунктом "а" пункту 1 частини другої статті 360-4 ЦПК  (у редакції, чинній на час звернення із заявою про перегляд судових рішень).

Слідкувати за ходом справи і першим дізнатись, яке рішення ухвалив суд, можна у Verdictum, поставивши спір на контроль.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини