Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заплановано ввести додаткову ставку ЄСВ

Реклама

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект № 9032 щодо введення підвищеної ставки єдиного соціального внеску для окремих категорій роботодавців.

Законопроектом пропонується змінити механізм відшкодування витрат Пенсійного фонду на виплату і доставку дострокових пенсій за віком на пільгових умовах шляхом встановлення для платників додаткових ставок єдиного соціального внеску у розмірі:

- 15 % визначеної законодавством бази нарахування єдиного внеску - за осіб, зайнятих повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за урядовим списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

- 7 % визначеної законодавством бази нарахування єдиного внеску - за осіб, зайнятих повний робочий день на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці, за списком № 2.

Таким чином, пільгові пенсії за віком виплачуватимуться за рахунок підвищеного розміру єдиного внеску, який направляється до солідарної системи.

У разі недостатності вказаних коштів, їх фінансування на суму, якої не вистачає для повного покриття витрат на виплату та доставку таких пенсій, здійснюватиметься за рахунок коштів Державного бюджету України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини