Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відомий розмір страхового запасу природного газу на 2019 рік

Реклама

Уряд затвердив розмір страхового запасу природного газу.

Відповідну постанову № 35 було прийнято 23 січня 2019 року.

Постановою постачальників природного газу зобов'язано створювати страховий запас природного газу у розмірі 10 % від запланованих місячних обсягів поставки постачальником природного газу споживачам на наступний місяць. Умовою є настання на ринку природного газу кризової ситуації, рівні якої визначено Національним планом дій.

У Національному плані дій визначено, що кризові ситуації за рівнями поділяються на кризові ситуації рівня раннього попередження; кризові ситуації рівня попередження; кризові ситуації рівня надзвичайної ситуації.

Кризова ситуація рівня раннього попередження виникає, коли прогнозований попит на природний газ в Україні дорівнює потенціалу пропозиції, але тиск у газотранспортній системі знаходиться на критичному рівні, що може призвести до погіршення ситуації з постачання природного газу.

Кризова ситуація рівня попередження виникає, коли прогнозований попит на природний газ в Україні вищий за потенціал пропозиції, але нижчий за максимальний потенціал пропозиції, тиск у газотранспортній системі знаходиться на критичному рівні, що може призвести до ускладнення ситуації з постачання природного газу.

Кризова ситуація рівня надзвичайної ситуації виникає, коли прогнозований попит на природний газ в Україні є вищим, ніж максимальний потенціал пропозиції, тиск у газотранспортній системі знаходиться на критичному рівні, що може призвести до подальшого ускладнення ситуації та необхідності введення тимчасових запобіжних заходів, зокрема неринкових.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини