Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відомий порядок використання коштів для виготовлення списків виборців і запрошень для президентських виборів

Реклама

Уряд визначив Порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті для виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки та проведення голосування на виборах Президента України у 2019 році.

Відповідну постанову № 31 було прийнято на урядовому засіданні 10 січня 2019 року.

Затверджений Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у держбюджеті за програмою 6731040 "Проведення виборів Президента України" для виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень.

Головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми визначено ЦВК. Комісія розраховуватиме та доводитиме до МЗС, Ради міністрів АР Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій інформацію про обсяг бюджетних коштів.

Розподіл бюджетних коштів між міськими (міст республіканського АР Крим та обласного значення) радами, районними, районними у м. Севастополі держадміністраціями здійснюється відповідно Радою міністрів АР Крим, обласними та Севастопольською міською держадміністраціями з урахуванням кількості виборців, виборча адреса яких належить до території, на яку поширюються повноваження відповідного органу ведення Державного реєстру виборців.

ЦВК перераховуватиме бюджетні кошти на виготовлення списків виборців та іменних запрошень у м. Києві на спеціальний реєстраційний рахунок, відкритий Київській міській держадміністрації у Головному управлінні Казначейства у м. Києві для обліку коштів, отриманих від підприємств, організацій, фізичних осіб та інших бюджетних установ для виконання цільових заходів.

Київська міська держадміністрація розподілятиме та перераховуватиме бюджетні кошти районним у м. Києві держадміністраціям на спеціальні реєстраційні рахунки для обліку коштів, отриманих від підприємств, організацій, фізичних осіб та інших бюджетних установ для виконання цільових заходів, на підставі платіжних доручень.

Рада міністрів АР Крим та обласні держадміністрації перераховуватимуть бюджетні кошти міським радам на спеціальні реєстраційні рахунки, відкриті у відповідних органах Казначейства.

Після надходження бюджетних коштів на спеціальні реєстраційні рахунки розпорядники бюджетних коштів вноситимуть зміни до спеціального фонду кошторису за власними надходженнями.

МЗС, Рада міністрів АР Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації мають подати не пізніш як у 5-денний строк до завершення виборчого процесу ЦВК інформацію про суму невикористаних бюджетних коштів для підготовки та подання Комісією в установленому порядку Казначейству документів з метою повернення зазначених коштів.

Невикористані бюджетні кошти, що залишаться на спеціальному реєстраційному рахунку, перераховуватимуться до держбюджету на підставі платіжних доручень на рахунки з обліку доходів держбюджету, відкриті у відповідних органах Казначейства. Інформація про перерахування таких коштів надсилатиметься наступного після їх перерахування дня органу, від якого вони надійшли.

Нагадаємо, 31 грудня було оголошено про початок виборчого процесу чергових виборів Президента.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини