Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді пропонують скасувати вимогу про обов'язкове застосування РРО в усіх аптеках

Реклама

Народний депутат Ірина Сисоенко пропонує скасувати вимоги про обов'язкове застосування платниками єдиного податку РРО при торгівлі лікарськими засобами.

Відповідний законопроект № 9495 зареєстровано у Верховній Раді.

Автор законопроекту також зазначила, що змінами до Закону про захист прав споживачів не враховано, що лікарські засоби не мають встановленого гарантійного терміну, а мають тільки термін придатності, у зв'язку з чим частину 11 ст. 8 Закону розповсюдили на неякісні і фальсифіковані лікарські засоби вимоги споживача, закріплені в ч.1 ст.8, а саме вимоги безоплатного усунення недоліків, пропорційного зменшення ціни, відшкодування витрат на усунення його недоліків, що категорично заборонене чинним законодавством.

Вказані невідповідності пропонується усунути, закріпивши в частині восьму статті 8 Закону, що у разі придбання фальсифікованих, неякісних ліків, або ліків, термін придатності яких на момент купівлі закінчився, провізор/фармацевт аптечної установи, в якій було здійснено придбання, зобов'язаний замінити його на відповідні ліки чи повернути споживачу сплачені ним кошти, за умови наявності у споживача розрахункового документу (касовий чек, товарний чек), що посвідчує факт купівлі, з відміткою про дату продажу.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року платників єдиного податку, що здійснюють реалізацію лікарських засобів та медичних виробів, виключили з переліку суб'єктів господарювання, яким дозволялося не використовувати РРО

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини